نحوه بازیافت گونی های پلاستیکی نو

ساخت وبلاگ

نحوه بازیافت گونی های پلاستیکی نو

یکی از محصولات پلاستیکی پر مصرف که در حجم انبوه تولید می شوند گونی ها هستند .گونی ها کیسه های پلاستیکی هستند که برای نگهداری و جابه جایی کالاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند . در گذشته جنس گونی ها از پی وی سی ساخته می شدند ولی امروزه از الیاف بافته شده از جنس پلی پروپیلن ساخته می شوند .

استفاده از پلی پروپیلن باعث شده تا این کیسه ها در برابر فساد ، کپک ، آفتاب و کشش مقاوم باشند . همچنین لایه های تار و پود استقامت کیسه های را به نسبت کیسه های یکپارچه بالاتر برده است . این مزایا باعث شده تا از گونی ها در طیف گسترده ای از مشاغل و صنایع کاربرد داشته باشند . به همین دلیل تولید و به دنبال آن ضایعات آن روز به روز افزایش پیدا کزده است.

بازیافت گونی ها یکی از مشاغل پرسود و پردرامد است . زیرا علاوه بر کاهش زباله های غیر قابل تجزیه از سود اقتصادی خوبی هم برخوردار است . اکثر کیسه ها قابل بازیافت هستند و میتوان از انها در ساخت کابل ها ، قطعات اتومبیل ، سطل ها و ظروف بسته بندی مواد شیمیایی استفاده کرد .

مانند بازیافت سایر اقلام پلاستیکی فرایند بازیافت گونی ها نیز با جمع آوری آغاز می شود .سپس جمع اوری باید دسته بندی وتفکیک شوند . کیسه ها ممکن است همراه با الودگی و باقی مانده موادی که نگهداری کرده اند باشند . بنابراین قبل از شروع مراحل بازیافت باید پاکسازی و ضدعفونی شوند و از هرگونه اجزای اضافه مثل زیپ ، دکمه و ... جدا شوند.

البته در این میان کیسه هایی هم وجود دارند که به هردلیلی مثل پارگی ، نازکی و یا ضایعات تولید شده اصلا استفاده نشوند . بهترین راه استفاده از این کیسه ها بازیافت و استفاده مجدد از انها ست . کیسه هایی که استفاده نشده اند توسط دستگاهی به نام دستگاه اکسیدور زنده خور  ذوب و بازیافت می شوند . برای بازیافت این کیسه ها مرحله شست شو به علت تمیز بودن معمولا با دقت کمتری انجام می شود . پس از آن مرحله پاکسازی  کیسه ها برش زده می شوند .بوسیله های دستگاه اسیاب مخصوص گونی به قطعات یا نوارهای کوچکی تقسیم می شوند . دراین مرحله نیز به یک جداسازی دیگر لازم است تا از نظر رنگ ، جنس ، نقطه ذوب و ... مرتب شوند.

در آخر نیر وارد دستگاه ذوب می شوند . همانطور که گفته شد کیسه های نو و کیسه هایی که قبلا استفاده نشده اند از طریق اکسیدور زنده خور گونی و کیسه هایی که قبلا استفاده شده اند از طریق دستگاه اکسترودر بادمای 240 درجه به صورت یکنواخت ذوب شده و از صافی عبور کرده و به گلوله یا گرانول پلاستیک تبدیل می شوند .  

در نهایت از این گرانول ها پلاستیک در مصارف گوناگونی کاربرد دارند : تولید سبد های میوه ، روکش سیم ها ، قطعات پلاستیکی خودرو ها و وسایل نقلیه و ... . البته محصولات بازتولید شده نیز می توانند دوباره بازیافت شوند و این چرخه برای چندین بار تکرار شود زیرا پروپیلن میتواند بارها مورد ببازیافت قرار بگیرد.

مطلب ازاد...
ما را در سایت مطلب ازاد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : Ehsan Zamani seonilo بازدید : 215 تاريخ : يکشنبه 30 خرداد 1400 ساعت: 13:22

لینک دوستان

خبرنامه